"Nu-mi spune cat esti de educat, spune-mi cat ai calatorit". Mohammed
Valeriu Penisoara - Poporul roman - opere complete (versuri : Adrian Paunescu, muzica : Valeriu Penisoara)

Asculta mai multe audio folk

luni, 5 iulie 2010

Cehia 2010 - ziua 14: 18 iunie 2010



http://picasaweb.google.ro/cristinadumitru1977/Cehia2010#

Ultima zi de vizitare, vineri, 18 iunie 2010, am ajuns la:
- castelul Hradec nad Moravici: ca din povesti la exterior!!!
Pe locul unde exista astazi Castelul Hradec nad Moravici a fost o asezare slava inca din sec. al IX-lea. In sec. al XI-lea a fost construita o fortareata care veghea granite dintre Polonia si Cehia. Dupa reconstructii succesive, inclusiv lucrari in stil renascentist in sec. al XVI-lea si in stil neo-gotic intre sec. al XVIII-lea si al XIX-lea, castelul a capatat infatisarea actuala in stil romantic neo-gotic intre anii 1860 – 1867. Proprietarii sai, familia ducala Lichnovsky de Vostice au transformat castelul intr-un centru cultural si de muzica. In zilele noastre in interioarele restaurate ale castelului sunt expuse picture si atmosfera este intregita de fragmente musicale compuse de Beethoven, Liszt si Paganini.

http://www.zamek-hradec.cz/

- castelul Radun;
http://www.zamek-radun.cz/

- orasul Kromeriz (monument UNESCO): am reusit sa vizitam doar Gradinile, pentru ca la Palatul Arhiepiscopal am ajuns cu 2 ore jumate inainte de inchidere si nu se mai putea vizita;
Un oras atragator si linistit , cu gradini minunate si intinse, precum si cu o arhitectura rafinata, asa s-ar descrie orasul Kromeriz. Multe dintre cladirile din zona centrala a orasului au supravietuit perioadei comuniste relativ neatinse. Piata centrala a fost cu grija restaurata si este acum una dintre cele mai frumoase din Moravia. Atractia principala o reprezinta Palatul Arhiepiscopal, una si-a avut resedinta episcopul de Olomouc intre sec. al XII-lea si al XIX-lea. Alaturi de frumoasele Gradini, Palatul se regaseste pe lista monumentelor ce fac parte din Patromoniul Mondial UNESCO.
http://www.kromeriz.biz/

- biserica Velehrad - superba!
Manastirea Velehrad reprezinta unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Republica Ceha si este o manastire Cisterniana. Fondata in anul 1200, este inchinata activitatii sfintilor Cyril si Methodius. Actuala cladire a bisericii dateaza din sec. al XVIII-lea si este in stil baroc, desi forma sa urmeaza stilul romanesc. In interior sunt cateva jilturi extraordinar de frumos lucrate, precum si un lapidarium ce adaposteste ramasitele fostei biserici.

http://www.velehrad.cz/

- castelul Bouchlov - simplu, dar interesant!

Castelul Buchlov isi are inceputurile in sec. al XIII-lea cand a fost fondat de catre Rege drept fortareata si centru administrativ. Cea mai veche parte a castelului o reprezinta cele doua turnuri de aparare.

http://www.hrad-buchlov.cz/?

- cazare...inapoi la invazia de tantari de la Camping Apollo..era cel mai aproape de granita. Cum ploua cu galeata, pamantul era imbibat cu apa si erau roiuri de tantari (din nou), am inchiriat o casuta: 430.00 coroane / noapte / 2 persoane, 1 masina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Impresii de Vacanta

http://www.intercraft.ro

Persoane interesate

Zborurile mele

Alaskan Malamut

Articole bucuresti vechi

Ce carti mai citim

  • "O moarte care nu dovedeste nimic. Ioana. Jocurile Daniei" de Anton Holban

Ce muzica mai ascultam


For more widgets please visit www.yourminis.com

all blogs
Blog
PromBlog

Nu uitati de Dragobete!

20 martie - Echinoctiul de primavara si inceputul primaverii astronomice

Paste

21 iunie - Solstitiul de vara si inceputul verii astronomice

22 septembrie - Echinoctiul de toamna si inceputul toamnei astronomice

Craciun

Follow this site

free counters

Nu uita!

Adopta un catel!
Caini - Anunturi adoptii caini
Credincios, jucaus, prietenos